2016 stond voor mij in het teken van verandering en ontwikkeling. Ik heb bewust gekozen om minder te gaan lesgeven en meer te gaan ondernemen. Door meer tijd vrij te maken voor mijn onderneming BLEARN heb ik gemerkt dat het ondernemen zorgt voor de uitdaging die ik nodig heb in mijn leven. De opdrachten die ik dit jaar heb uitgevoerd voor, of samen met, mijn opdrachtgevers hebben er namelijk voor gezorgd dat ik niet alleen het bedrijf of de organisatie heb verder geholpen, maar ook mezelf heb ontwikkeld!

Mijn belangrijkste leerervaring van dit jaar?
Mijn gemiddelde werkweek is er één van grote verscheidenheid. Van lesgeven tot het ontwikkelen van e-learning modules en van het geven van een iPad-training tot het opstellen en uitvoeren van een implementatieplan voor een nieuwe elektronische leeromgeving, het komt allemaal aan bod. Ik heb gemerkt dat ik door deze afwisseling veel energie krijg en mezelf op vele vlakken kan blijven ontwikkelen. Dit vind ik zo aan het eind van het jaar een zeer prettige constatering.

Ik hoop dat iedereen die dit leest ook een uitdagend en leerzaam jaar achter de rug heeft en al zin heeft in 2017! Ook wil ik graag iedereen met wie ik dit jaar heb samengewerkt hartelijk bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.

Ik wens jullie een gelukkig en leerzaam 2017!

Joep Nijland
BLEARN