Referenties

Op deze pagina leest u de ervaringen van een paar van mijn opdrachtgevers over onze samenwerking.

Joep en ik hebben enige tijd enorm prettig samengewerkt. Joep is met recht een professional op het gebied van Leren & Ontwikkelen. Bij hem is een opdracht in goede handen. Daar kun je op vertrouwen!

Wytske Lieftink

Faculteitscoördinator Compliance, Rijksoverheid

Anderhalf jaar heb ik fijn samen gewerkt met Joep binnen de faculteit compliance van de IND academie. Samen met Joep heb ik gewerkt aan het ontwikkelen van een onboarding traject voor nieuwe medewerkers, het ontwikkelen van een video serie in het kader van de implementatie van een nieuwe SIS-verordening en een scala aan leeractiviteiten op het gebied van integriteit.

Ik heb de samenwerking met Joep als heel prettig en constructief ervaren. Joep is onderwijskundig sterk en blinkt uit in het vormgeven van online leertrajecten en ICT kennis. Joep is creatief in zijn leeroplossingen en weet door zijn gestructureerde manier van werken projecten op een goede manier naar de eindstreep te brengen. En ook niet onbelangrijk: Joep is een fijn persoon in de omgang. Sociaal, betrouwbaar en met een goed gevoel voor humor!

Ingeborg Vorstenbosch

Onderwijskundig adviseur, IND Academie

Al 3 jaar liep ik met het idee mijn opleiding te laten ondersteunen door een online leeromgeving en ook een deel geheel online blended aan te bieden.
 
Bij het schrijven van de opzet, kwam ik er al snel achter dat ik veel kennis miste over de technische mogelijkheden en de manier waarop je klassikale lessen kan omzetten naar blended learning. In Joep vond ik de perfecte mede-ontwikkelaar. Joep is onderwijskundig goed onderlegd en heeft uitgebreide kennis van de mogelijkheden van ICT in het onderwijs, kan goed luisteren en brengt de wensen snel en helder in kaart.
 
Hij werkt precies en nauwkeurig en reageert snel en accuraat. Ook heeft hij een enorme flexibiliteit in het meedenken binnen de mogelijkheden van een kleinere privé onderwijsinstelling. Ons project is geheel binnen de tijdplanning uitgevoerd.
 
Het was fijn en goed om samen te werken. Ik had nooit verwacht dat ik zo’n mooie, volle, rijke, leuke en interessante online blended opleiding zou kunnen maken. Dankzij de goede en heldere begeleiding van Joep!

Femke van den Heuvel

Eigenaar en docent, VIP Health & Nutrition

Inspirerend, vastberaden, hulpvaardig. Heerlijk om mee samen te werken. Daardoor is een prachtig eindresultaat ontstaan voor Kolb Specialties Delden. Vanuit niets is iets ontstaan waarmee Kolb toekomstproof te werk kan. Voor mezelf was het ook weer een leerzaam jaar vanwege de samenwerking. Top. Bedankt.

Ger Siemerink

Leadoperator, KLK Kolb Delden

Ik heb een fijne samenwerking met jou (gehad) en kijk uit naar een nieuw jaar met goede samenwerking en succesvolle interventies. Dank voor je bijdrage en je energie!

Marc Jansen

Adviseur informatiemanagement en digicoach, ROC Nijmegen

Hallo Joep. De feedback die ik ontvangen heb op de instructievideo (is uiteraard ook feedback voor jou).

  1. “Super!” – Collega 1
  2. “Prima werk. Ziet er helemaal super uit!” – Total Quality Manager T&D / Design for Six Sigma Manager
  3. “Niks meer aan veranderen laughing” – Collega 3
  4. “Helemaal geweldig! Kan wat mij betreft ge-upload worden op QHE. Goed geregeld!” – Collega 4
  5. “Zo laten!” – Quality Management Hoofd BHV
  6. “Ziet er goed uit! Kort en krachtig. Covert alle aspecten.” – Quality engineer

Kortom: Goed werk geleverd en een tevreden klant. 

Peter Westeneng en collega's

Lead Quality Engineer Arbo / Milieu en Veiligheidscoördinator, VDL ETG Group

Very nice we joined forces again and great to see how you continue developing yourself as professional! I am very satisfied with the end result and how you guided us through the process. All the best and we’ll meet again.

Marcel Zegers

HR-manager, HAVI Logistics B.V.

Ik heb Joep leren kennen tijdens een opdracht bij MBO Utrecht (2015-2017), waar ik projectleider HKS (Herziene Kwalificatiestructuur) was en Joep projectleider Onderwijs en ICT (implementatie nieuwe ELO).
 
Met Joep is het prettig samenwerken. Joep is onderwijskundig goed onderlegd en heeft uitgebreide kennis van de mogelijkheden van ICT in het onderwijs. De afstemming tussen onderwijs en ICT loopt daardoor soepel. Verder is Joep enthousiast en weet mensen goed te betrekken en te inspireren.
 
De implementatie van een ELO is over het algemeen een meerjarenproject. Joep houdt hierbij de focus op het doel, sluit aan bij waar de verschillende teams staan en ondersteunt met raad en daad. Kortom, MBO Utrecht heeft met Joep een paar flinke stappen voorwaarts gezet op het gebied van onderwijs en ICT. Joep, bedankt voor de samenwerking en veel succes verder!!

Judith Raaphorst

Onderwijskundige, ZZP'er

Als opleidingscoördinator van FrieslandCampina Domo Borculo hecht ik veel waarde aan de effectiviteit van leren. Het vertrekpunt voor het ontwikkelen van een leerinterventie is het bepalen van de leerdoelen en de analyse van de doelgroep. Dit dient als basis voor het bepalen van de inhoud en de evaluatie van de training. Ik hanteer het standpunt dat voor elke leerinterventie de ontwerpfase een stap is die niet kan worden overgeslagen.
 
M.b.t. het ontwikkelen van e-learning modules voor FrieslandCampina hanteert Joep dezelfde principes. Vanuit het ADDIE model werkt Joep toe naar het eindproduct. Hierdoor is Joep in staat om kwalitatieve e-learning modules te ontwikkelen. E-learning en geen e-reading, gericht op leerdoelen en afgestemd op de doelgroep. Joep is geïnteresseerd in het vakgebied HRD en hij houdt zich goed op de hoogte van ontwikkelingen. Joep staat open voor het geven en ontvangen van feedback en is professioneel in de communicatie. Hierdoor is Joep in staat om met veel mensen samen te werken.

Johan te Morsche

Opleidingscoördinator, FrieslandCampina Domo Borculo

Samenwerken met Joep:
Ik heb Joep leren kennen als een heel fijne collega. Het was een leuke ervaring voor mij om met hem te mogen werken. Joep kwam op mij over als iemand met veel kennis over hoe je iemand moet opleiden, en doet dat op een manier die mij erg heeft aangesproken. Joep, heeft de eigenschap om op een leuke manier zijn kennis over te dragen en ik kon altijd bij hem terecht voor al mijn vragen.

Henk Klein Haneveld

Mentor, Afdeling verpakking

Cursisten bij de Betonvereniging hebben niet allemaal dezelfde basiskennis. Dat zien we terug in de verschillende slagingspercentages. Bij toeval kwam ik zo’n twee jaar geleden de term blended learning tegen. Het leek mij een goede mogelijkheid om wat te doen aan die ongelijke start van onze cursisten.
 
Een bevriende opleider adviseerde mij eens met Joep Nijland te gaan praten. Dat bleek een gouden tip! Samen bereidden we een inspiratiesessie voor met een aantal van onze docenten. Met als casus onze cursus Basiskennis Beton Technologie verkenden we de mogelijkheden om deze cursus te verrijken met allerhande lesmethoden, videomateriaal en digitale instructies. Gaande het vervolgtraject hebben we ook onderzocht welke online leeromgevingen geschikt zouden kunnen zijn voor ons aanbod aan opleidingen. Dat alles heeft mij geleerd dat er ook bij cursorisch onderwijs vele wegen zijn die naar Rome leiden.
 
Uiteindelijk durfden we het aan om afgelopen najaar (2018) een blended versie van onze cursus te draaien, gelijktijdig op drie locaties en met evenzovele docenten. Die docenten moesten natuurlijk eerst nog door Joep worden getraind, opdat alle cursisten dezelfde kans zouden krijgen. Daartoe verzorgde Joep vlak voor de start van de cursus nog een gezamenlijke training, waarna iedereen enthousiast aan de slag ging. Joep heeft het gehele proces op een prettige en proactieve manier begeleid.

Henk Wapperom

Programmamanager opleidingen en cursussen, Betonvereniging

Joep en ik hebben een jaar lang samengewerkt aan allerlei onderwijskundige projecten. Ik heb deze samenwerking erg gewaardeerd. Ik kon namelijk altijd op Joep bouwen. Je weet namelijk dat projecten goed worden gepland, onderwijskundig gedegen aan worden gepakt en effectief worden ontwikkeld en geïmplementeerd. Joep denkt op een creatieve manier en geen leerinterventie is hetzelfde!
Margot van Zijverden

Learning & Development Consultant, TriamFloat

Een geweldig resultaat van de projectgroep! Het laat zien hoe onze collega’s samen onze kernwaarden – teamwerk, bescheidenheid, resultaten, integriteit, innovatie en loyaliteit (THRIIL) – in praktijk hebben gebracht in dit project. De blended leertrajecten zijn van vitaal belang voor de verdere ontwikkeling en groei van onze collega’s en ons bedrijf. Bedankt voor jullie inzet. Joep, bedankt voor je ondersteuning! Succes met het vervolg!

Raymond Bouwmeester

HR Manager, KLK Kolb Delden

3 jaar geleden heeft VDL ETG Almelo de stap naar e-learning en blended learning gemaakt. We besloten gebruik te maken van oZone als ondersteunende online leeromgeving.

Ons uitgangspunt was om de trainingen professioneel en didactisch verantwoord te laten ontwikkelen. Hiervoor beschikten we binnen onze organisatie niet over de juiste ervaring. Via mijn netwerk kwam ik in contact met Joep en na een kennismakingsgesprek was ik erg onder de indruk van zijn veelzijdigheid, flexibiliteit en procesmatige denken.

In 2019 zijn we het door Joep geleide ontwerp- en ontwikkelproces gestart en in 2020 hebben we de realisatie van de 11 blended introductietrainingen, die o.a. deel uitmaken van ons onboardingsproces, afgerond. We gaan in 2021, samen met Joep, starten met de ontwikkeling van vakbekwaamheidstrainingen, om het kwaliteitsniveau op een nog hoger peil te brengen.

De samenwerking met Joep heb ik de afgelopen jaren als zeer constructief en plezierig ervaren. Ik zie uit naar de verdere samenwerking om de vakbekwaamheidstrainingen voor de diverse afdelingen binnen VDL ETG Almelo te gaan realiseren.

Gert Hendriks

Opleidingscoördinator, VDL ETG Almelo

Dank je wel Joep voor alle kennis en inspiratie die je hebt ingebracht. Dit heeft geresulteerd in opleidingsmaterialen waar KLK Kolb de vruchten van gaat plukken en wij met z’n allen trots op mogen zijn. #procesindustrie #chemie #blearn

Han ten Dam

Learning & Development Specialist, KLK Kolb Delden en Moerdijk

Joep, een groot compliment voor het neerzetten van het LMS en de e-learning modules samen met het projectteam. Graag wil ik je onderstaand bericht meedelen dat we zojuist met alle medewerkers van HAVI gedeeld hebben:

“Hoi allemaal, goed nieuws! Vandaag tijdens de [klant X] audit hebben we een score behaald van 98,81%, waar het minimum om te slagen 85% is. We kregen complimenten over de nieuwe e-learning modules en het LMS welke we hebben geïmplementeerd en de kennis die we hebben over de [klant X] audit guidelines. We zitten volgens de auditor bij de top 5% bedrijven waar hij ooit is geweest. Een groot compliment aan het team en iedereen die heeft bijgedragen. In de voorbereiding op de audit maar vooral elke dag in de service die we leveren aan [klant X].”

Michiel Degen

Operations Manager Logistics, HAVI

Joep is een zeer competente en capabele E-learning ontwikkelaar. Zijn professionaliteit maakt het erg prettig om te werken aan de ontwikkeling van nieuwe modules voor ons E-learning platform. Joep heeft voor HAVI 3 belangrijke E-Learnings ontwikkeld die de manier waarop we onze medewerkers continu opleiden, hebben verbeterd. Ik zou Joep van harte aanbevelen voor elk bedrijf dat wil overstappen op E-learning of zijn E-learning platform wil uitbreiden.

Johan van Heerden

QSHE Specialist, Logistics

Ik heb met Joep Nijland samengewerkt in een project waarbij een e-learning van FrieslandCampina in 11 verschillende talen opgeleverd moest worden. Een maandenlang traject van maken, testen en aanpassen in verschillende stadia. Bovendien voor een deel in lastige talen, zoals Chinees, Thais en Vietnamees.
 
Joep had het proces echter goed onder controle. Regelmatig stuurde hij een overzicht in welk stadium de verschillende taalversies zich bevonden. Technische problemen werden effectief opgelost, al dan niet door rechtstreeks met het vertaalbureau te schakelen. Joep was meestal snel beschikbaar, zo nodig in de avonduren. In combinatie met zijn prettige karakter, vond ik de samenwerking zeer geslaagd. Inmiddels is Joep al weer bezig met onze volgende e-learning!

Maarten de Jong

Jurist, FrieslandCampina

Wij hebben Joep leren kennen als een enthousiaste en betrokken trainer tijdens een project binnen onze hogeschool, Van Hall Larenstein. Dit project betrof de migratie van de online leeromgeving Blackboard Learn naar een nieuwe en eigentijdse leeromgeving gebaseerd op Moodle, namelijk Moodlerooms. Joep heeft hierbij een training verzorgd voor verschillende groepen docenten, waarin de basisvaardigheden van het werken met de nieuwe leeromgeving op een interactieve en toegankelijke manier werden behandeld.
 
In een relatief korte tijd hebben we intensief contact gehad, waarbij Joep open stond voor een gezamenlijke voorbereiding van de trainingen. Flexibiliteit en adequate en snelle responses in de communicatie hebben ervoor gezorgd dat dit soepel is verlopen.
 
Joep heeft hierbij laten zien maatwerk te kunnen leveren, zodat de training goed aansloot bij de specifieke leeromgeving van Van Hall Larenstein, maar ook bij de werkwijze van het projectteam. De gedegen voorbereiding van Joep en de tussentijdse feedbackmomenten hebben ertoe geleid dat de training zijn vruchten heeft afgeworpen: zowel de docenten als het projectteam waren enthousiast over de manier waarop de training is verlopen.
 
Joep, bedankt voor de fijne samenwerking en we wensen je veel succes met toekomstige opdrachten!

Elise Hebbink

Onderwijs & ICT (namens het projectteam LMS), Hogeschool van Hall Larenstein

In de periode 2015-2017 heeft Joep als projectleider onderwijs en ICT projecten uitgevoerd bij MBO Utrecht. In die functie heb ik met Joep prettig samengewerkt.
 
Joep heeft als eerste een grote klus geklaard door drie generieke blended keuzedelen te ontwikkelen binnen de elektronische leeromgeving die nog moest worden geïmplementeerd in de organisatie. Na deze eerste opdracht was dat de volgende klus, het implementeren van de ELO.
 
In de werkgroep ELO heb ik met Joep een jaar samengewerkt en hebben we samen tweemaal gepresenteerd op een conferentie; de Onderwijsdagen in 2015 en het Consortium voor Innovatie in 2016. Joep is een harde werker, duidelijk in de communicatie, rap met het beantwoorden van de mail en fris in zijn ideeën.

Astrid Schat

Projectleider onderwijsontwikkeling Utrechtse Zorgacademie, MBO Utrecht

Joep heeft voor ons een leerzame workshop “Office 365” verzorgd. Dit deed hij na eerst goed onze wensen en beginsituatie in kaart te brengen. Daardoor werd het echt een workshop op maat met ruimte voor vragen, eigen inbreng en differentiatie. Hij heeft kennis van, en ervaring met, het MBO en kon daardoor goed meedenken en anticiperen op onze vragen en belangen. Joep is makkelijk benaderbaar en het overleg voorafgaand aan onze workshop was erg prettig.

Marije Hoek-Kemna

Adviseur ICT in het onderwijs, ROC van Twente

Ik heb mogen samenwerken met Joep bij FrieslandCampina Domo Borculo. Joep is een fijne collega, een echte teamplayer die met veel enthousiasme en overtuiging projecten opstart en afrond. Joep is sterk in zijn communicatie en weet op de juiste momenten met adviezen en tips te komen zodat uiteindelijk doelen worden behaald en groepsleden het beste uit zichzelf halen.
 
In Borculo heeft Joep een aantal e-learning modules gebouwd waaraan kwaliteit altijd is terug te zien en tevens voldoende en de juiste didactische werkvormen worden gebruikt. Joep heeft verstand van opleidingskunde en weet de opleidingskundige rol in dagelijkse gang van zaken goed weg te zetten. Kortom een prettige, bevlogen collega met oog voor kwaliteit en veel kennis over zijn vakgebied!

Marjolein Eenink

HR medewerker, FrieslandCampina Domo Borculo