Het project dat ik momenteel voor MBO Utrecht leid (de communicatie over en implementatie van een nieuwe ELO) kwam dinsdag 26 april jl. tot een hoogtepunt tijdens de scholingsdag voor alle docenten en ondersteuners. Tijdens deze dag heb ik de kans gekregen om de nieuwe, volledig ingerichte en gepersonaliseerde, Elektronische LeerOmgeving (ELO) voor MBO Utrecht te lanceren en vervolgens de docenten een aantal uren aan de slag te laten gaan. In de nieuwe ELO zitten tevens de drie blended modules en docentenhandleidingen die ik samen met de docenten van de dertien academies in een eerder stadium voor heb ontwikkeld.

Na de lunch zaten alle docenten en ondersteuners klaar in de centrale ruimte en heb ik hen een korte inkijk gegeven in de nieuwe ELO. In het begin van de presentatie heb ik iedereen gevraagd om eens aan te geven of ze al eens ingelogd hadden in de nieuwe ELO zodat ik hierop mijn presentatie kon aanpassen. De resultaten waren verrassend. De vraag en de gegeven antwoorden kun je hieronder zien.

De lancering is goed verlopen en ’s middags is iedereen aan de slag gegaan om de nieuwe ELO van binnen en buiten te leren kennen en te gebruiken. Het is fantastisch om iedereen enthousiast aan de slag te zien met het instructiemateriaal en de ELO waar ik samen met mijn projectorganisatie zoveel tijd en energie heb in gestoken.

Ben je benieuwd naar een paar fragmenten van mijn lancering en de middagworkshops dan kun je onderstaand filmpje (briljant gemaakt door Saske de Schepper) bekijken.