Scholingsdag lancering ELO

Opdrachtgever

MBO Utrecht

Oplossing

Na de lunch zaten alle docenten en ondersteuners klaar in de centrale ruimte en heb ik hen een korte inkijk gegeven in de nieuwe ELO. In het begin van de presentatie heb ik iedereen gevraagd om eens aan te geven of ze al eens ingelogd hadden in de nieuwe ELO zodat ik hierop mijn presentatie kon aanpassen. De resultaten waren verrassend. De vraag en de gegeven antwoorden kun je hieronder zien.

Vraag

Het project dat ik voor MBO Utrecht heb geleid (de communicatie over en implementatie van een nieuwe ELO) kwam dinsdag 26 april 2016 tot een hoogtepunt tijdens de scholingsdag voor alle docenten en ondersteuners. Tijdens deze dag heb ik de kans gekregen om de nieuwe, volledig ingerichte en gepersonaliseerde, Elektronische LeerOmgeving (ELO) voor MBO Utrecht te lanceren en vervolgens de docenten een aantal uren aan de slag te laten gaan. In de nieuwe ELO zitten tevens de drie blended modules en docentenhandleidingen die ik samen met de docenten van de dertien academies in een eerder stadium voor heb ontwikkeld.

Resultaat

De lancering is goed verlopen en ’s middags is iedereen aan de slag gegaan om de nieuwe ELO van binnen en buiten te leren kennen en te gebruiken. Het is fantastisch om iedereen enthousiast aan de slag te zien met het instructiemateriaal en de ELO waar ik samen met mijn projectorganisatie zoveel tijd en energie heb in gestoken.

Ben je benieuwd naar een paar fragmenten van mijn lancering en de middagworkshops dan kun je onderstaand filmpje (briljant gemaakt door Saske de Schepper) bekijken:

Ik heb Joep leren kennen tijdens een opdracht bij MBO Utrecht (2015-2017), waar ik projectleider HKS (Herziene Kwalificatiestructuur) was en Joep projectleider Onderwijs en ICT (implementatie nieuwe ELO).
 
Met Joep is het prettig samenwerken. Joep is onderwijskundig goed onderlegd en heeft uitgebreide kennis van de mogelijkheden van ICT in het onderwijs. De afstemming tussen onderwijs en ICT loopt daardoor soepel. Verder is Joep enthousiast en weet mensen goed te betrekken en te inspireren.
 
De implementatie van een ELO is over het algemeen een meerjarenproject. Joep houdt hierbij de focus op het doel, sluit aan bij waar de verschillende teams staan en ondersteunt met raad en daad. Kortom, MBO Utrecht heeft met Joep een paar flinke stappen voorwaarts gezet op het gebied van onderwijs en ICT. Joep, bedankt voor de samenwerking en veel succes verder!!

Judith Raaphorst

Onderwijskundige, ZZP'er

In de periode 2015-2017 heeft Joep als projectleider onderwijs en ICT projecten uitgevoerd bij MBO Utrecht. In die functie heb ik met Joep prettig samengewerkt.
 
Joep heeft als eerste een grote klus geklaard door drie generieke blended keuzedelen te ontwikkelen binnen de elektronische leeromgeving die nog moest worden geïmplementeerd in de organisatie. Na deze eerste opdracht was dat de volgende klus, het implementeren van de ELO.
 
In de werkgroep ELO heb ik met Joep een jaar samengewerkt en hebben we samen tweemaal gepresenteerd op een conferentie; de Onderwijsdagen in 2015 en het Consortium voor Innovatie in 2016. Joep is een harde werker, duidelijk in de communicatie, rap met het beantwoorden van de mail en fris in zijn ideeën.

Astrid Schat

Projectleider onderwijsontwikkeling Utrechtse Zorgacademie, MBO Utrecht